Tuesday, 26 August 2014

Skånepartiet: STOPPA INVANDRINGEN!

Hej!

Jag försöker hålla den här bloggen med material av något högre kvalitet än politiskt käbbel eller diverse facebookstatusar. Det innebär generellt att politiska diskussioner hålls till ett minimum och att jag sällan kommenterar aktuella politiska händelser.


Idag tänkte jag göra ett undantag, däremot. Det här är för roligt för att låta bli. Ett kuvert i brevlådan, oadresserat och tydligen distribuerat till utvalda hushåll runtom i Skåne: Skånepartiet har skickat röstsedlar till oss!
Jag tänkte alltså skratta åt allt roligt de levererar en tisdagskväll som den här. Häng med!

1) Fel Forum
Deras förslag och förändringar hanteras inte i de församlingar de ställer upp till; samtliga, bortsett ("spårvägar i Malmö/Lund") hanteras på statlig nivå av Riksdagen - dit de inte ställer upp! Det vill säga, vad de vill genomföra kan de omöjligt genomföra eftersom makten att göra det inte ligger i de församlingar de vill bli invalda i. Samma underligheter som SPI Välfärden för övrigt pysslar med. Allt som följer därefter är därför redan avskrivet som strunt.

2) "Vi äter fläsk och dricker brännvin" + "Vi ska inte anpassa oss efter invandrares religiösa seder".
Vänta en sekund. Först är det inte helt tydligt hur brännvin är en skånsk grej (enligt AlltOmHistoria inlärd från ryssarna), snarare än en, tja, nordeuropeisk/centralasiatisk grej. Men om vi bortser ifrån det och tar den andra delen om att inte anpassa oss efter invandrares religiösa seder. Protestantism, den del av kristen tro som format de senaste århundradenas Skåne är i väldigt hög grad en importerad idé och en "anpassning av invandrares religiösa seder". Kul motsägelse här!
(Det här är för övrigt ett exempel på vad William Easterly menar med "Blank Slate", där man sätter en en godtycklig bortre gräns för historia exakt där det passar ens egna syften, utgår ifrån den punkten som standard och ignorerar allting som skett upp till den punkten. Himla märkligt).

3) "Förstörelse av naturen med denna pågående och tvingande invandring".
Visst, invandring i ett samhälle med offentlig egendom och statlig institution är förvisso tvingande så länge det finns människor som motsätter sig den, men att det skulle innebära en förstörelse av naturen? Var hittade de den formuleringen? Jag fattar verkligen ingenting här. Hur förstör invandring "Naturen"? Finns det måhända en koppling mellan geografiskt ursprung och hur ofta man slänger sopor i papperskorgen?!

Gissningsvis måste det då handla om någon form av rasbiologisk människan-i-naturen-renlighetslära om invandring är "förstörelse av naturen".
Rolf Olsson är citerad på Skånepartiets hemsida där han säger:
"Vi tar djurlivet, den friska luften och de grönskande parkerna för givet"
Spontant borde väl korrekt svenska vara "för givna" eftersom det är flera saker - men om man är Skånsk nationalist kanske inte svenska språket är särskilt intressant att bevara?

Annars kanske uttalandet ger oss någon klarhet i hur den "tvingande invandringen" förstör naturen: Det kanske handlar om att invandrares utandningsluft på något vis är annorlunda så att djur i Skåne avlider, att den vackra skånska luften förpestas och att de grönskande parkerna vissnar. Vad vet jag?

4) Utplånandet av Islam i Hela Världen
Tydligen, som det framgår av info i bilden nedan, finns en bok med titeln "OM ISLAM - Till all världens 9-åringar" som ska ge en handlingsplan för avlägsnandet av Islam i område efter område, till slut hela världen. 

Det var väl lite aggressivt, kanske? Som om det inte var nog att deras åsikter ska råda i Skåne, Skånepartiets åsikter ska även råda i HELA VÄRLDEN. Det här med att "Vi ska inte anpassa oss efter invandrares seder" verkar visst bara funka på ett håll.
 Islam ska utrotas. Anledningen finner vi på högra sidan som underrubrik:
"Koranens innehåll finns inte." För den har kommit från en "verklig ängel".Och tydligen vet varenda 9-åring redan att "sådana inte finns".

<PAUS>
Jag måste pausa lite så gapskrattet kan lugna sig. HUR KOMMER DE ENS PÅ ALLA DUMHETER?! Allvarligt, kreativiteten är fantastisk!
</PAUS>

Man slår sig för pannan när partiets blogg då talar sig varm för kristendomen och det kristna samhällets framväxt. Inte på nåt sätt vill jag hävda att religion inte finns eller att religiösa texter inte skulle ha gudomlig inflytande - men inte finns väl en historisk, religiös eller vetenskaplig skillnad i huruvida Koranens innehåll är mindre korrekt/existerande/givet av gudomlighet än Bibeln? Spontant märkligt att vilja utrota den ena företeelsen men inte den andra på sådan basis. Eller utrota någon företeelse för att dess påstådda innehåll "inte finns" - (Magiska effekten av brännvin, någon?).


5) Spårvägarna
Det här evinnerliga fokuset på spårvägar. Gissningsvis menar de planerna på att i Lund och Malmö införa spårvagnar, men det är lite oklart. Nedanstående passage ger inte direkt mer klarhet i frågan:
"Ej Spårväg i Malmö eller i Lund. När invandringen upphört frigörs 12 miljarder varje år till andra ändamål i Skåne. Pensioner, sjukvård, rättsväsende, osv."
Summan är, precis som Sverigedemokraterna brukar ägna sig åt, påhittad och halvt citerad ur nån obskyr rapport från Linnéuniversitetet, och nedbruten för Skåne. Hur den relaterar till föregående mening om spårvägar i Malmö/Lund är synnerligen oklart. Och igen, precis som i #1 ovan, vill de tydligen omdistribuera dessa 12 miljarder för saker som behandlas av riksdagen (pensioner, rättsväsende). Pensioner är ju föga förvånande, när vi granskar valsedlarna som till löjligt stor grad består av just pensionärer - DET SÄGER DU INTE, ha.

6) Naturpassagen:
Bäst i hela kuvertet (All den här info står då tryckt, undangömt på insidan av kuvertet i vilket röstsedlarna skickades) är deras politiska mål om natur, miljö och nettoinvandring. Här är den i sin helhet:
Av Naturmiljöskäl stoppas ytterligare nettoinvandring till Skåne. Världen är kraftigt överbefolkad. Världsbefolkningen måste minskas från 7 miljarder till 250 miljoner för att människan och övriga arter ska kunna klara sig återstående 2 miljarder år. Skåne har alldeles för stor befolkning."

Överbefolkning i sig är ett så underhållande tema att även miljörörelsen brukar nafsa på det. Jag undrar fortfarande hur man räknar o vad man menar. Hela världens befolkning får ju utan tvekan plats att bosätta sig i Texas. Matproduktion har med nuvarande teknologi och användning av åkerareal möjlighet att försörja några miljarder människor till (Vad är förresten ett "Naturmiljöskäl"?)

Sådana detaljer behöver väl inte Skånepartiet bry sig särskilt om. Nyfiken som en galning är jag på hur de kom på siffran 250 miljoner som rimlig befolkningsmängd (vi måste gå tillbaka till kristi tid för att hitta liknande siffror och uppskattningar för världens befolkning).
Mest intressant bland alla deras påhitt: "... de återstående 2 miljarder år[sic]". Vafalls? Skånepartiet, av alla ställen, har kunskap om antal år vi har kvar att leva och hur vi måste leva för att klara oss tills dess? Oh, gud!

______

Läsa om Skånepartiet och skriva det här inlägget var bland de roligaste timmarna av mitt liv - herregud, alltså! Var kommer allt ifrån? Hur lyckas de hitta på alla möjliga konstigheter? En stenhög och packad bonde från Sjöbo hade inte lyckats komma på ens hälften (250 miljoner i världsbefolkning, eller?) av sakerna.

Jag hoppas ni har njutit lika mycket som jag av de här stolpskotten och deras hittepå.

Skåneglada hälsningar,
Joakim

No comments:

Post a Comment